Verzorgingsadvies Hair Extensions & Weaves

Hoe kun je het beste je Hair Extensions verzorgen

Hairextensions mooi houden vraagt om een goede verzorging.

Gemiddeld gaan hairextensions en weaves ongeveer 3 tot 12 maanden mee. De levensduur van hairextensions is afhankelijk van vele factoren. Hoe vaak gebruik je de steil tang of krultang en gebruik je speciale producten om het haar te beschermen tegen de hitte van de föhn of de tang ( Wij adviseren om de temperatuur van uw krultang of stijltang laag te houden onder de 150 graden dan blijven uw extensions en weaves het mooist )   . Elke chemische behandeling is een aanslag op de houdbaarheid en duurzaamheid van de extensions ( daarom zeggen wij U mag uw extensions donkerder verven maar op wel eigen risico)

Blonde hairextensions gaan korter mee dan donkere hairextensions, omdat deze chemisch zijn behandeld en ontkleurd. Een goede verzorging van de extensions is bijzonder belangrijk. Je kunt er zelf veel aan doen om je extensions goed te verzorgen, zodat ze langer mee gaan en er gezond blijven uitzien.

Hairextensions hebben een intensieve verzorging nodig van minimaal 3 verzorgende haarproducten:

 • Een hairextension shampoo: die het haar op een milde manier reinigt, geen strippende werking heeft en weinig sulfaat chloride en parabenen bevat.

 • Een masker: deze kun je ook als crèmespoeling gebruiken en is intensiever dan een crème en maakt het haar tevens zacht en soepel, bovendien wordt het haar dan gevoed.

 • Een serum: houdt het haar soepel, geeft glans en beschermt het haar.

Hairextensions hebben een andere haarstructuur dan ons eigen haar en hebben een zware chemische behandeling gehad, waardoor de mogelijkheid bestaat dat het eerder gaat klitten.

 

 

 

 

Hulp bij het kiezen van de juiste shampoo

 

De gouden regel bij het kiezen van de juiste shampoo. Shampoo’s die geschikt zijn voor hairextensions zijn ook geschikt voor je eigen haar. Shampoo’s die geschikt zijn voor je eigen haar zijn NIET altijd geschikt voor hair extensions. Alle extensions hebben een beschermende coating en shampoo kan een strippende werking hebben op de extensions.

 

Shampoo’s die niet geschikt zijn voor extensions

 • Twee in één shampoos.

 • Een anti-roos shampoo want die bevat veel chemicaliën die de wax en het haar aantasten.

 • Fructies of andere merken die fruitzuren bevatten want die tasten de coating van extensions en het waxje aan.

 • Blond in de winter of andere blondeer shampoos, die het haar oplichten.

 • Zilvershampoos en kleurshampoos.

 • Producten uit de supermarkt of drogist.

 • Shampoos met siliconen.

 • Shampoos die parabenen bevatten.

 • Producten die schadelijke chlorides bevatten.

Vakantie en hairextensions

1. Steek je haar op voordat je gaat zwemmen

2. Gebruik een Sun Block/ Haarbescherming met UV filter

3. Ga nooit met nat haar naar bed

4. Foehn altijd je haar voordat je naar bed gaat

5. maak en vlecht of dot voordat je naar bed gaat om klitten te voorkomen

6. borstel je haar regelmatig met een extension borstel

Vervangen van hairextensions en weaves

 

Wax keratine bonding extensions : na 3.5  a 4 maanden om klitten van bondjes extensions en haar te voorkomen ! Laat u ze korter of langer zitten is dit voor eigen risico. Onze wax extensions zijn niet

herbruikbaar. Wij doen niet aan re bonding om te prijzen voor u laag te houden. Een nieuwe set

wax extensions is goedkoper en mooier voor U dan wanneer wij ze zouden rebonden.

Micro / Nano Extensions en Weaves  : na 2 maanden ( 6-8 weken ) deze door ons omhoog laten plaatsen om beschadigingen en afzakken te voorkomen.

Micro/Nano Extensions en Weaves zijn herbruikbaar. De levensduur van de extensions en weaves

is al afhankelijk van een aantal factoren zie boven

Tape extensions : blijven ongeveer 6 weken goed zitten afhankelijk van de fabrikant.

Echter dienen deze na maximaal  6-8 weken vervangen te worden.

Dit soort extensions hebben wij niet als huismerk maar zouden wij wel voor u

Kunnen bestellen ! Tape extensions zijn herbruikbaar ! levensduur afhankelijk van

verzorging extensions .

logo Beauty4u.jpg

* Let op ! Dit verzorgingsadvies maakt deel uit van onze algemene voorwaarden. De tekst is gedeeltelijk afkomstig van Sylvia Bruens van Origininal Socaps maar ook van toepassing op ons huismerk en de extensions van Hairella en alle andere door ons aangeboden merken Extensions en Weaves. Met het verschil dat u per merk de bijbehorende verzorgingsproducten dient aan te schaffen. Dit heeft te maken met het feit dat iedere fabrikant zijn eigen coatings en kleurlocks heeft.

Uiteraard verplichten wij u tot niets maar weet wel dat u geen garantie krijgt en wij niet aansprakelijk zijn voor schade die uw extensions en haar oplopen wanneer u eigen producten gebruikt die niet bij ons vandaan komen. Bij eventuele calamiteiten eisen wij dat u een aankoopbon van ons van de geadviseerde producten kunt voorleggen Tevens worden herstelwerkzaamheden alleen door ons uitgevoerd. Indien Uzelf naar een kapper gaat of handelingen aan uw haar en/of extensions laat uitvoeren door een ander dan Beauty4U Gorinchem wijzen wij elke aansprakelijkheid af !

Dit verzorgingsadvies maakt mede deel uit van onze algemene voorwaarden. Dit verzorgingsadvies is afkomstig van Sylvia Bruens van Socaps Original en ook van toepassing

voor andere merken Hair Extensions en voor alle systemen. Met het verschil dat u voor Socaps en ons huismerk producten van Socaps Original dient an te schaffen en voor Hairella producten van Hairella en zo geldt dit eigenlijk voor elk merk. Dit heeft te maken met de verschillende soort coatings / kleur locks die gebruikt worden per fabrikant daar zijn de verzorgingsproducten op afgestemd. Wij hebben alle verzorgingsproducten voorradig en zullen u hierin adviseren.

Uiteraard verplichten wij u tot niets maar weet wel dat u geen garantie krijgt en wij niet aansprakelijk zijn voor eventuele schade die uw extensions en haar oplopen wanneer u eigen producten gebruikt die niet bij ons vandaan komen. Bij eventuele calamiteiten eisen wij dat u een aankoopbon van de geadviseerde verzorgingsproducten kunt laten zien. Tevens worden herstelwerkzaamheden alleen door ons uitgevoerd. Indien uzelf naar een kapper gaat of handelingen aan uw haar en of extensions laat uitvoeren door een ander dan Beauty 4 U wijzen wij elke aansprakelijkheid af.